Paperilaskun laskutuslisä 1.1.2024 alkaen

PTP Luttinen ottaa vuoden alussa käyttöön viiden euron laskutuslisän paperilaskuissa. Laskutuslisän voi välttää ottamalla käyttöönsä ympäristöystävällisen ja turvallisen e-laskun tai sähköpostilaskun.

E-lasku

E-lasku on sähköisessä muodossa oleva lasku, jonka saa paperisen laskun sijaan omaan verkkopankkiin.

E-laskut ovat ympäristöystävällisiä ja turvallisia. E-lasku maksetaan nykyaikaisesti ja sujuvasti tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. E-laskut myös löytävät perille. Ne eivät jää lojumaan postilaatikkoon, olipa sitten arki tai vaikka lomareissu.

E-laskun voit ottaa helposti käyttöön omassa verkkopankissasi aiemman laskun tiedoilla (kts. ohjeet alla). Jos taas olet PTP Luttisen uusi asiakas, voit halutessasi saada ensimmäisen jäteastioiden tyhjennyslaskun esimerkiksi sähköpostiisi. Tällöin laskutuslisää ei tule ja voit tilata e-laskun helposti sähköpostilaskun tiedoilla. Muussa tapauksessa ensimmäinen lasku tulee paperisena, jolloin siinä on käytössä viiden euron laskutuslisä.

Näin tilaat e-laskun

  1. Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Tarvitset e-laskun tilaamiseen viimeisimmän laskusi viitenumeron ja laskun numeron. Viitenumero kannattaa kirjoittaa ilman välilyöntejä.
  2. Kun olemme vastaanottaneet pankiltasi tekemäsi e-laskun vastaanottoilmoituksen, lähetämme jatkossa laskut suoraan verkkopankkiisi.

E-lasku pienentää hiilijalanjälkeä

E-lasku pienentää myös hiilijalanjälkeä. Se on yksinkertainen ja helppo tapa vähentää esimerkiksi paperin käyttöä. E-lasku myös arkistoituu verkkopankkiisi, mutta ei vie tilaa kotoasi laskumappien muodossa.

On laskettu, että e-lasku on neljä kertaa ympäristöystävällisempi kuin paperilasku – joidenkin laskelmien mukaan jopa enemmän. E-laskun ympäristöhyödyt tulevat paperilaskun materiaalin valmistuksesta, tulostuksesta, kirjekuorista, kuljetuksista sekä käsittelystä.

Kiitos, kun säästät ympäristöä kanssamme!

Sähköpostilasku

Sähköpostilasku on myös hyvä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto, josta ei veloiteta laskutuslisää. Saat sen käyttöösi laittamalla sähköpostia meille osoitteeseen toimisto@luttinen.fi